Nederlaag in derby = spelers 40 km lopen

16 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Een nieuwe motivatietool voor Genk-STVV, Lokeren-Waasland Beveren of AA Gent-Club Brugge? Bij het Nederlandse FC Oss pakken ze met een opvallend initiatief uit. Als ze de derby tegen Helmond Sport zouden verliezen, moet de voltallige selectie naar Eindhoven lopen!

Bij een uitschuiver in die derby lopen de spelers naar het filiaal van de hoofdsponsor. "Ik wilde eigenlijk voorstellen om nog eens voor hem en zijn personeel te koken", stelt verdediger Rick Stuy van den Herik. Maar de sponsor pakte met een ander voorstel uit.

"We moeten bij een nederlaag van Oss naar Eindhoven lopen. Er was geen weg meer terug. Of het team me iets verwijt? Nee, zij kunnen er wel om lachen. Er zit dus maar één ding op: winnen."

FC Oss staat op de zevende plaats in de tweede afdeling, Helmond Sport is zestiende. Als FC Oss de derby wint, krijgen ze een feest voor honderd personen, met bekende artiesten en eten en drinken in de Martin Glas Corner van het stadion van PSV."

Van den Herik heeft vertrouwen in een goede afloop. "We hebben vooral als groep stappen gemaakt. We zijn een stuk zekerder, geven minder kansen weg en als we een keer achter komen te staan, is er geen paniek. Op het middenveld en voorin hebben we kwaliteit genoeg en daardoor het vertrouwen dat het nog goed komt."

40 kilometer lopen of feest vieren bij een andere voetbalmatch, de spelers van FC Oss hebben hun lot in eigen handen.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes