Dion Cools was bijna weg bij Club Brugge

17 november 2017
© www.voetbalbelgie.be - DC
Veertien competitiematchen, elf basisplaatsen, twee doelpunten. Het gaat prima met Dion Cools. De 21-jarige flankverdediger won de strijd met de Colombiaan Helibelton Palacios. Cools dacht een tijdje geleden nochtans aan een uitleenbeurt.

Hij werkte hard, maar speelde niet. Dat was voor hem zeer moeilijk. Toch kwam Cools nog in de plannen van Club voor en dus mocht hij niet weg van Leko.

"Club maakte duidelijk dat een vertrek geen optie was en dat is mijn redding geweest. Net op het juiste moment heb ik gepiekt. Misschien lag het aan het systeem: in deze 3-5-2 heb ik de hele flank voor mij, terwijl we eerst 3-4-3 speelden", aldus Cools.

Gelukkig voor Club bleef hij, want de fans zien hem graag in Jan Breydel. Hij is jong, Belg, heeft scorend vermogen en bovendien nog eens een vlotte babbel. Dat bewees hij enkele weken geleden toen hij te gast was in Extra Time. Hij zet ook grote stappen in zijn carrière en hij weet wat hij wil.

"Achteraf bekeken is het misschien niet slecht dat ik in het begin niet zo vaak gespeeld heb. Ik kwam van tweede klasse en moest meteen Europees spelen: dat was toch een heel ander niveau. Nu ben ik veel matuurder."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes