Anderlecht-spits trapt na naar Weiler

17 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Hamdi Harbaoui kreeg de voorkeur op Lukasz Teodorczyk en Robert Beric. De Tunesische spits voelt zich goed in zijn nieuwe situatie bij Anderlecht. Daar hoort kritiek bij voor René Weiler.

De toenmalige trainer stuurde Harbaoui naar de B-kern. Een uitleenbeurt aan Charleroi volgde. Dit seizoen moest Harbaoui bij Anderlecht bij de B-kern beginnen. Daarna volgde zelfs de C-kern.

Tot ieders verbazing viste Weiler Harbaoui terug op. Daar hoorden zelfs speelkansen bij.

"Bij zijn afscheid kwam hij naar mij en zei hij: Hamdi, ik heb me in jou vergist. Jammer dat hij een jaar nodig had om tot dat inzicht te komen en dat ik nooit een valabele uitleg heb gekregen", stelt Harbaoui bij HLN. "Waarom zat ik opeens in de C-kern? Het was toch niet dat ik iemand gedood had of zo? Weiler had een verkeerd beeld van mij en ik ben altijd blijven werken op training."

Harbaoui zelf vindt zichzelf eerder een spits die aan een wedstrijd moet starten en dat was volgens hem vaak het probleem. Hij is geen speler die zich kan bewijzen met korte invalbeurten.

"Ik ben een type spits dat 90 minuten op de loer moet kunnen liggen. Het verschil maken in invalbeurten van 15 à 20 minuten is niet evident."

De 32-jarige aanvaller krijgt meer speelkansen van Hein Vanhaezebrouck. Maar Harbaoui wil meer en sluit een transfer in januari daarom niet uit. Anderlecht is bovendien op zoek naar een nieuwe spits.
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes