Björn Engels zet de deur open

17 november 2017
instagram
De Rode Duivels kampen met problemen in de verdediging. De ene zijn dood is de ander zijn brood. Björn Engels komt terug in beeld.

Engels mocht op een plaats in de EK 2016-selectie van Marc Wilmots rekenen. Een blessure speelde echter voor stoorzender. Vorig seizoen haalde Engels zijn beste niveau niet. Waardoor een transfer naar een Engelse club op zich liet wachten.

De centrale verdediger maakte wel de overstap naar Olympiakos. Dat loopt goed. Engels kon zich ook tonen in de Champions League. Daar hoorde een gelijkspel tegen FC Barcelona bij.

"Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik weinig of geen kans maak. Alle jongens die opgeroepen werden tijdens de kwalificatiecampagne verdienen het meest een WK-selectie, want zij hielpen mee aan de kwalificatie", houdt Björn Engels de boot af in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik vind dat logisch en ik hoop dat ze het in Rusland goed doen en dat de nationale ploeg er iets moois van kan maken."

"Er moet volgens mij toch al héél veel gebeuren voor ik in aanmerking kom, hoor. Maar oké, stel dat ik alsnog word opgeroepen, dan zal mijn tas uiteraard snel klaar zijn. Want het is natuurlijk een eer om voor je land te spelen."


MW

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes