Vanhaezebrouck heeft boodschap voor Dendoncker

17 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Leander Dendoncker en Matz Sels mochten zich bij de Rode Duivels melden. Speelkansen zaten er echter niet in tegen Mexico of Japan. Vooral voor Dendoncker is dat jammer, want het aantal plaatsen voor het WK 2018 zijn beperkt.

Spelers die niet in actie komen bij de nationale ploeg keren vaak met een mentaal dipje terug. Vanhaezebrouck vreest daar niet voor.

"De bondscoach heeft keuzes gemaakt, daar heb ik mij niet mee te moeien", stelt Hein Vanhaezebrouck via het clubkanaal. "Hij had 26 spelers opgeroepen, niet iedereen kan spelen. Dat is bij Anderlecht ook zo."

"Leander is Leander, dat blijft zo. Hij heeft een dag nodig om te wennen aan de kleuren waar hij speelt en dan geeft hij terug volle gas."

"Ik denk dat hij nuchter goed is om te weten dat hij een goed seizoen met Anderlecht moet draaien om een selectie voor het WK af te kunnen dwingen."

"Dat geldt ook voor Henry Onyekuru bijvoorbeeld. Zijn eerste selectie voor Nigeria. Hij zal hard moeten vechten om erbij te zijn op het WK. Daar staat hij nog heel ver vanaf. Onyekuru heeft ook een heel goed kampioenschap in het shirt van Anderlecht nodig om erbij te zijn."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes