De Roeck moet keuzes maken voor Kortrijk-STVV

17 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
De bal gaat terug aan het rollen in de Jupiler Pro League na de interlandbreak. STVV trekt zaterdag naar KV Kortrijk, dat met Glen De Boeck een nieuwe trainer in huis haalde.

Jonas De Roeck moet het nog altijd zonder Sascha Kotysch, Cristian Ceballos en Igor Vetokele doen. Belangrijke pionnen. De Grieken Stelios Kitsiou en Haris Charisis vallen naast de selectie.

"Ze zijn niet honderd procent", stelt de STVV-coach via het clubkanaal. "Er zijn een aantal spelers teruggekeerd uit blessure waardoor de concurrentie groter wordt. We kiezen daarom voor de spelers die helemaal fit zijn."

In de aanval recupereert De Roeck een belangrijke kracht. Babacar Gueye speelde vorig seizoen bij Zulte Waregem en koos afgelopen zomer voor een uitleenbeurt aan STVV - nog eigendom van Hannover 96. Gueye maakte een goede indruk in de voorbereiding en verscheen in de eerste drie competitiematchen aan de aftrap.

Maar de 22-jarige Senegalese spits belandde daarna in de lappenmand. Hij kwam vorige week in actie in een onderlinge oefenwedstrijd en keert terug in de selectie.

"Hij trainde de hele week met de groep mee en kende geen reactie. Babacar is er terug bij, sinds lang", stelt De Roeck. Zijn laatste speelminuten dateren van drie maanden geleden, op 13 augustus tegen Standard.

De Truiense selectie voor KV Kortrijk - STVV (za. 20u):

Keepers: Pirard, Steppe, Schevenels

Verdedigers: Dussaut, Antunes, Ayala, De Norre, Teixeira, Goutas

Middenvelders: De Sart, De Petter, Bezus, Asamoah, Bourard

Aanvallers: Botaka, Gueye, Boli, Acolatse, Legear, Abrahams


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes