Waarom Walsh vertrok bij KRC Genk

17 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Afgelopen zomermercato trok Sandy Walsh transfervrij van KRC Genk naar Zulte Waregem. De 22-jarige Nederlander lijkt er na een moeizaam seizoensbegin een certitude in de verdediging bij Essevee. Zondag kijkt hij zijn ex-ploegmaten in de ogen. KRC Genk komt dan op bezoek in het Regenboogstadion. Walsh legt uit waarom hij Genk verliet.

"Bij mijn laatste contractverlenging (22 januari 2015, red.) heb ik een clausule laten opnemen dat ik in mijn laatste seizoen, zijnde 2016-2017, 75 procent van alle officiële matchen moest spelen. Zo niet, kon ik gratis vertrekken. Dat deed ik omdat ik ook aan mijn leeftijd dacht. Als ik 22 werd, wilde ik ofwel echt basisspeler zijn bij Racing Genk of makkelijk kunnen vertrekken", aldus Walsh in Het Belang van Limburg.

In december zat hij met Genk rond de tafel. "Op dat moment zat ik aan vijftig procent van de speelminuten. De club vond dat mijn contract te veel woog op het budget gezien de speler die ik was. Dat vond ik een vreemd signaal. Uit het gesprek kreeg ik het gevoel dat Castagne meer voorrang ging krijgen omdat de kans groter was dat hij een transfer zou kunnen maken. Ik kreeg uit respect een nieuw contract aangeboden aan verlaagde voorwaarden en ik wist dat er een nieuwe speler zou gehaald worden als Castagne vertrokken was. Ik was dus een back-up. Uiteindelijk maakte ik de keuze om daar niet op in te gaan."


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes