STVV-trainer verwacht ander KV Kortrijk

17 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Twee overwinningen in veertien duels. Thuis tegen Lokeren en in Eupen. De laatste zege van KV Kortrijk dateert al van 12 augustus. Met 11 op 42 staan de Kerels op de voorlaatste plaats. De nieuwe trainer Glen De Boeck moet voor betere tijden zorgen. Dat avontuur begint tegen STVV.

Het verschil tussen beide ploegen is groot. STVV won zeven keer en staat met 24 punten op de vierde plaats. De Kanaries kunnen zonder druk de spelersbus opstappen richting Kortrijk. Voor de ploeg van Glen De Boeck - die de assistentie krijgt van Lorenzo Staelens en ex-Kanarie Wouter Vrancken - is het andere koek.

"Een trainerswissel heeft altijd invloed", blikt Jonas De Roeck vooruit op de clubsite. "De spelers van Kortrijk zullen gemotiveerd aan de aftrap komen. Met een over-mijn-lijk mentaliteit zullen ze zich willen tonen aan de nieuwe trainer. Ik verwacht dus een felle en sterke tegenstander."

Niet dat de STVV'ers met het angstzweet richting West-Vlaanderen trekken. Er keren weer wat spelers uit blessure terug, waardoor de concurrentie groter wordt. Tel daar de goede resultaten in de vorige veertien duels bij.

"We hebben goed en scherp getraind, en we trekken goed voorbereid naar Kortrijk", merkt de Truiense coach op. De Roeck kiest voor de spelers die honderd procent fit zijn. Zo vallen Charisis en Kitsiou deze keer naast de selectie.

"Er volgen nu heel veel wedstrijden op een korte periode", geeft De Roeck nog mee.

Dat programma ziet er als volgt uit:

18/11 KV Kortrijk - STVV 20 u.
25/11 STVV - Lokeren 20 u.
28/11 Oostende - STVV 20 u. (beker)

02/12 Moeskroen - STVV 20 u.
10/12 STVV - Zulte Waregem 20 u.
16/12 Eupen - STVV 20 u.
23/12 Standard - STVV 20u30
27/12 STVV - Antwerp 20u30

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes