Uronen optimistisch voor Zulte Waregem-KRC Genk

17 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Racing Genk leek na een zes op zes tegen Anderlecht en Club Brugge aan de beterhand. Tegen Kortrijk en Lokeren wisten ze niet te scoren. Al vloog er ook geen bal binnen. Vier clean-sheets op rij. Jere Uronen stapt met een goed gevoel de spelersbus op richting Waregem.

Voor de start van het seizoen rekende iedereen Zulte Waregem en Racing Genk bij de ploegen die erbij zouden zijn in Play-off 1. Maar na veertien speeldagen vallen ze net buiten die top zes. Zevende en tiende. De achterstand op de nummer zes bedraagt wel maar n punt.

De interlandbreak kwam goed gelegen voor beide ploegen. Zulte Waregem zat aan vier nederlagen in de laatste vijf duels en zo kreeg Francky Dury de tijd om wat orde op zaken te zetten. Bij Racing Genk konden ze verder sleutelen aan het offensieve compartiment.

"Zulte Waregem is geen eenvoudige ploeg om tegen te spelen, maar we hebben er altijd goede matchen gespeeld", blikt de Finse verdediger Jere Uronen vooruit via het clubkanaal. "Ik speel er graag tegen. Het is een tegenstander die ons ligt. Een ploeg die voetbalt."

"Je kan bijna van een zespuntenwedstrijd spreken, ook al is het nog vroeg in het seizoen. We zitten in hetzelfde schuitje: we moeten allebei punten pakken."

Met vier clean-sheets op rij zit het goed op defensief vlak bij de Genkies. Het pijnpunt ligt vooraan. Efficintie in de box.

"De top zes is al weken ons doel", merkt de 23-jarige Uronen op. "Ik vind dat we steeds beter spelen. Nu is het nog een kwestie van de kansen af te maken. Het loopt goed tot in de zone van de waarheid. Dat moet veranderen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes