Dury denkt nog niet aan Club Brugge en AA Gent

23 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na een goede start belandde Zulte Waregem in zwaar weer. Met een 3 op 21 zakte Essevee weg uit de beoogde top zes. Het is vijf voor twaalf. Maar er is ook nog de Europa League.

Zulte Waregem staat halfweg de competitie op de negende plaats met 19 op 45. Dat zijn drie punten minder dan de nummer Racing Genk. Zondag speelt in het Jan Breydelstadion Zulte Waregem tegen Club Brugge. Donderdag volgt een bekermatch tegen Club, in het Regenboogstadion, en op zondag 3 december is het Zulte Waregem-AA Gent.

Francky Dury wil nog niet aan die matchen denken. Eerst is er OGC Nice-Zulte Waregem. "Elke match is voor ons belangrijk. Als we hier onderuit gaan, dan neem je dat mee naar de competitie", blikt de trainer vooruit bij Sporza. "Maar we kunnen ook veel vertrouwen opdoen en dat kan het gevoel in de groep veranderen."

"Bovendien willen we de laatste groepsmatch tegen Lazio Roma interessant houden. Als je de kans hebt om te overwinteren, dan mag je nooit twijfelen."

Lazio telt 12 op 12. Nice heeft 6 punten, Zulte Waregem 4 en Vitesse 1. Twee ploegen overwinteren in de Europa League.

Dury denkt ook aan de supporters. Ruim duizend fans maken de verplaatsing naar Nice. "Ik wil hun weekendje aan de Cte d'Azur niet verpesten", merkt Dury op. "Ik hoop dat we vroeg op voorsprong kunnen komen en die bonus dan met hand en tand, met mentaliteit en met een goede organisatie, kunnen verdedigen."
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes