AA Gent stap voor stap vooruit

23 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Met een negen op twaalf tegen Eupen, Charleroi, Standard en Lokeren zit AA Gent dicht tegen de linkerkolom aan. Het verschil met de nummer zes bedraagt nog drie punten. Het heeft er dit seizoen al veel slechter uitgezien. Maar de Buffalo's zitten terug op de goede weg. De trainer blijft met beide voeten op de grond staan.

AA Gent speelt vrijdagavond in de Ghelamco Arena tegen Moeskroen, dat minder punten begint te rapen. Woensdag zakt Lokeren naar Gent af in de Beker van België.

Drie punten minder dan de nummer zes. De hoop op een nieuwe deelname aan Play-off 1 groeit. "Als we winnen kunnen we hoogstens gelijk komen", blijft Yves Vanderhaeghe het door een nuchtere bril bekijken.

Racing Genk speelt thuis tegen Standard, dat een punt meer telt dan AA Gent. Waasland-Beveren (twee punten verschil) krijgt het stugge Charleroi op bezoek. Zulte Waregem moet naar Club Brugge. Als de Buffalo's de drie punten thuis weten te houden tegen Lokeren zit er terreinwinst in.

"De ploegen die boven ons staan zullen ook nog wel punten pakken. Het is dus nog een werk van langere adem. Maar we zijn op de goede weg. We proberen rustig te blijven en de concentratie hoog te houden, omdat we echt nog wel veel matchen moeten winnen."

Na de thuismatch tegen Lokeren volgt een trip naar Zulte Waregem, KV Kortrijk thuis en Standard uit.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes