Nana Asare (niet) bezig met Rode Duivels?

24 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
AA Gent heeft er een voetbalbelg bij. Nana Asare liet zich naturaliseren tot Belg. De 31-jarige flankspeler zou met de Rode Duivels in actie kunnen komen.

Roberto Martinez kan nog wel een linksvoetige verdediger gebruiken. Asare voelt zich bovendien goed in het systeem dat de bondscoach het liefst speelt.

"Een dikke maand geleden kwam Freddy (Delcourt, teammanager, red.) me feliciteren", doet de verdediger zijn verhaal in HLN. "'Ben ik alweer jarig?', vroeg ik. (lacht) Toen ik mijn Belgische papieren kreeg, was dat een mooi moment... (begint spontaan over de Rode Duivels) Maar het wordt niet gemakkelijk om de selectie te halen."

"Of het WK een kinderdroom is? Eigenlijk niet. Ik zal veel geluk moeten hebben en het is geen prioriteit. AA Gent blijft het belangrijkste."

"Het enige waar ik nu aan denk, is mijn vakantie in mei. En aan mijn kinderen die ik straks moet afhalen van school", lacht Asare.

De Gentse aanvoerder maakte in 2004 de overstap van Feyenoord Fetteh Football Academy naar Antwerp FC. Een jaar later volgde KV Mechelen, waar hij vier seizoenen bleef. Asare deed het daarna vier seizoenen prima bij FC Utrecht en trok in de zomer van 2013 een shirt van AA Gent aan. Hij is bezig aan zijn tiende seizoen in België.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes