Aandelen Anderlecht beheerd vanop fiscaal paradijs!

24 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Wie wordt de nieuwe eigenaar van Anderlecht? Die vraag is in sneltempo geëvolueerd naar: staat Anderlecht nog te koop op korte termijn? Er duikt een nieuw element op.

Alexandre Van Damme, hoofdaandeelhouder van AB InBev en belangrijke man bij Anderlecht, zou zijn aandelen van de club beheerd hebben vanuit de Britse Maagdeneilanden.

Mogelijk is er belastingontduiking in het spel. Deze zaak maakt deel uit van het ophefmakende onderzoek naar fiscale fraude onder de noemer Paradise Papers.

Van Damme leek een belangrijkere rol te gaan spelen bij Anderlecht. Maar hij verhuisde naar zijn domein in het Zwitserse dorp Chéserex en leek andere plannen te hebben. De biertycoon heeft echter ook wat met het productiehuis Woestijnvis, dat met Wouter Vandenhaude, in combinatie met bouwgigant Paul Gheysens, Anderlecht wil overnemen.

Volgens Ludwig Verduyn, auteur van de Rijkste Belgen, zou Alexandre Van Damme zelfs een groter vermogen hebben dan Albert Freire en dus als rijkste Belg door het leven mogen gaan.

De Tijd meldde recent dat Van Damme 15 procent van de aandelen van RSC Anderlecht in handen heeft. Aandelen die dus ook in een fiscaal paradijs geparkeerd stonden.

Of dit alles een verkoop van Anderlecht op korte termijn in de weg zal staan, is nog niet duidelijk.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes