"Het zit in het hoofd bij Horvath en Hubert"

24 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Ethan Horvath en Guillaume Hubert kunnen (nog) niet overtuigen als doelman bij Club Brugge. Mogelijk staat Ludovic Butelle zondag tussen de palen tegen Zulte Waregem. Philippe Vande Walle, oud-boegbeeld van Club en keeperstrainer bij Standard laat zijn licht schijnen over de blauw-zwarte doelmannenkwestie.

"Horvath en Hubert, met wie ik vorig seizoen bij Standard nog werkte, hebben allebei dezelfde morfologie. Dat mag geen probleem geven, ze zijn ook allebei goeie tot zeer goeie doelmannen. Ik denk dat het meer in hun hoofd zit", aldus Vande Walle tegenover Sporza.

"Ik quoteer een doelman in een grote club altijd op zijn prestatie als hij niet veel werk heeft. Neuer en co. staan er op die weinige momenten dat ze toch eens werk hebben. Dat is het verschil tussen een goeie en een hele goeie keeper."

"Ervaring en concentratie zijn belangrijk. De job van een doelman is meer dan alleen een goal verhinderen. Hij moet ook het spel lezen en anticiperen, op het juiste moment op de juiste positie staan. Hun werkpunt is het luchtverkeer, zoals we dat noemen. Ze durven wel uit te komen, maar ze komen verkeerd uit."

MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes