EXCL - Oris: "Er lopen hier veel spelers zoals Morioka en Kubo rond"

07 december 2017
instagram
© KyotoSanga
Kevin Oris speelt sinds 2012 in AziŽ. De 32-jarige aanvaller ligt nu onder contract bij de Japanse tweedeklasser Kyoto Sanga FC. Op 1 januari 2018 is de voormalige spits van Antwerp FC een vrije speler.

Beide partijen vonden geen akkoord omtrent een nieuw contract. "We hebben een tijdje onderhandeld over een verlengd verblijf, maar ik merkte dat de ambities voor volgend seizoen wat achterwege bleven. Daarom zag ik een contractverlenging niet zitten, want ik wil meedoen voor de titel en niet zomaar wat aanmodderen", stelt hij tegenover Voetbalbelgie.be. Kyoto Sanga eindigde het seizoen op een twaalfde plaats.

Hij is gematigd tevreden over zijn seizoen. "Het was persoonlijk wel ok, maar een hoogvlieger was het niet. Ik kende een seizoen met weinig uitschieters: zes goals in de competitie, vier in de beker en acht assists", legt Kevin Oris uit.

BelgiŽ of opnieuw AziŽ?

"In het begin van het seizoen was ik zeven weken out met spierblessures, maar nadien speelde ik bijna alles. Enkel de laatste vijf wedstrijden bleef ik aan de kant, omdat ik niet wilde bijtekenen."

Oris gaat dus op zoek naar een nieuwe club. BelgiŽ is een optie, maar een langer verblijf in AziŽ is zeker niet uitgesloten.

"Mijn gezin verlangt na zes jaar AziŽ stilaan naar standvastigheid, maar moest er een goed voorstel komen vanuit AziŽ, dan gaan we dat zeker goed bestuderen. Maar het moet wel een goede nieuwe uitdaging zijn."

De Kempenaar is al een tijdje bezig met zijn toekomst na het voetbal. Op korte termijn opent zijn B&B in Geel. Een bed and breakfast met een Aziatische toets. 'De Worfthoeve' is een omgebouwde veestal. Kevin en zijn vrouw zullen hun intrek nemen in de bijhorende boerderij.Oris belandde via Olen, Lyra, Sint-Niklaas, Meerhout, Roeselare, KVSK United, Bergen en Antwerp bij het Zuid-Koreaanse Daejeon Citizen. Daarna volgden Jeonbuk Hyundai, Liaoning (China), Incheon United en het Japanse Kyoto Sanga. Er zijn aanbiedingen uit Vietnam en Thailand, landen waar hij nog niet voetbalde.

Antwerp en STVV

De spits kwam in het verleden drie jaar uit voor Antwerp FC, van 2009 tot 2012, en draagt die club een heel warm hart toe. Oris merkt een heel nieuwe dynamiek is bij de Great Old. Zelfs de Bosuil wordt aangepakt.

"Ik vind het fantastisch om te zien hoe Antwerp, toch mijn club, zo groeit. Ik heb de thuismatch tegen KV Mechelen, met de opening van de nieuwe tribune, gezien. Eťn woord: fantastisch. Maar mijn hart ligt toch op Tribune 2."

STVV is nog zo een traditieclub die het verouderde Staaien zag omgevormd worden tot een moderne voetbaltempel, onder de naam Stayen.

Die club werd overgenomen door het Japanse DMM en de fans mogen in de toekomst enkele Japanse spelers bij hun club verwachten. Oris ziet wel mogelijkheden voor STVV.

"Jazeker, in AziŽ en meer bepaald Japan, lopen veel voetballers zoals Ryota Morioka en Yuya Kubo rond. Er zijn zeker goede technische spelers genoeg met een zeer goede mentaliteit, dus denk ik denk dat er voor STVV zeker mogelijkheden zijn."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes