"Bob Peeters heeft ons vergeven"

06 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Het Belgische profvoetbal blijft een trainerskerkhof. Vedran Pelic is het jongste slachtoffer. Westerlo besloot de jarenlange samenwerking - vooral als assistent - stop te zetten. Bob Peeters moet de Kemphanen uit de penarie helpen.

Dat de voormalige Rode Duivel terugkeert naar het Kuipje is best opmerkelijk. Peeters hield Westerlo in 2015/2016 in eerste klasse. Vorig seizoen vloog hij al na zes duels buiten. Westerlo wist het behoud in eerste klasse niet te verzekeren.

Van kwaad naar erger, Westerlo staat nu op de voorlaatste plaats in 1B. Een degradatie naar het amateurvoetbal, naar het voorbeeld van Lommel SK, loert om de hoek. Alleen Tubeke telt minder punten.

Herman Wijnants besloot over te gaan tot een trainerswissel, om de negatieve spiraal in de kleedkamer trachten te doorbreken.

Bob Peeters werkte inmiddels voor PlaySports als analist. Wijnants nam maandagavond contact op en een dag later was de zaak beklonken. "Bob zei me dat hij het liefst trainer wilde zijn. Zijn ontslag door Soudal (toenmalige sponsor, nvdr.) heeft hij ons vergeven", stelt Wijnants bij Het Nieuwsblad.

De nieuwe trainer staat voor een zware klus. De nummers vijf tot acht in de Proximus League komen na de reguliere competitie in de Play-downs in actie. Bij de start van dat verhaal worden de punten uit de competitie gehalveerd. Eén ploeg degradeert uit het profvoetbal.

"Bob moet de groep daar nu zo goed mogelijk op voorbereiden. Binnen de mogelijkheden krijgt hij ook inspraak in de wintertransfers", merkt Wijnants op.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes