RC Genk merkt sporthalgevoel in stadion AA Gent

06 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Racing Genk hoopt binnen enkele jaren de Luminus Arena te kunnen ruilen voor een nieuw stadion. Op de huidige locatie of op een andere site. CEO Patrick Janssens licht een tipje van de sluier op.

Voorzitter Peter Croonen gaf in mei aan dat Racing Genk over tien of twaalf jaar in een ander stadion moet spelen. Het huidige stadion volledig vernieuwen en uitbreiden, zou meer kunnen kosten dan een nieuwbouw op een andere plaats in Genk. Er wordt onder meer aan het Thorpark gedacht.

"Een onvergeeflijke fout zou zijn dat we daar pas binnen tien jaar beginnen over na te denken", zegt algemeen directeur Patrick Janssens in Sport/Voetbalmagazine.

"Op de huidige locatie hebben we geen probleem om te verbouwen, ook niet om nieuw te bouwen. Ook andere plekken om te bouwen zijn hier denkbaar. Onze band met de overheid in Genk is zeer hecht."

Het huidige stadion telt 23.718 plaatsen en is het vijfde grootste voetbalstadion in België. Tussen 1990 en 1999 ging het als Thyl Gheyselinckstadion door het leven. Daarna volgden acht seizoenen als Fenixstadion, en tussen 2007 en 2016 als Cristal Arena.

Er vonden al meerdere renovaties plaats in de Luminus Arena, zoals de verbouwing van de hoofdtribune in 2007. Maar KRC Genk wil binnen enkele jaren dus anders en beter.

"Ons stadion moet voller geraken, er moet meer comfort komen, zonder dat de voetbalbeleving verloren gaat", merkt Patrick Janssens op. "Daarom is Gent op architecturaal vlak niet het model dat we nastreven, omdat je daar te ver van het veld zit en te veel een sporthalgevoel hebt. Bilbao is meer waar we naartoe willen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes