Gerkens geniet toch na van Champions League

06 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Racing Genk maande Pieter Gerkens aan een andere club te zoeken. Na anderhalf seizoen bij STVV gooide Anderlecht 1,25 miljoen euro op tafel. Enkele maanden later had de 22-jarige middenvelder een belangrijk aandeel in de 0-1 zege tegen Celtic in de Champions League.

"Wat een avond was me dat. Bijna 60.000 zingende en dolenthousiaste Schotten in een vol stadion. Een kippenvelmoment!", blikt de Bilzenaar terug via de sociale media.

"Ook hartverwarmend hoe soms onze eigen fans de bovenhand namen van de Schotten. Ze zullen onze prestatie blijkbaar wel gesmaakt hebben. Heb je onze voorzitter na afloop zien springen voor de meegereisde fans? Mooi toch..."

"Maar, het Champions League-avontuur zit er op en ik zit een beetje met een dubbel gevoel. Uiteraard ben ik fier en blij dat ik uiteindelijk 5 van de 6 wedstrijden aan de aftrap stond en in de laatste match zelfs met mijn kopbal kon bijdragen aan onze toch wel verdiende overwinning. Daar had ik zelfs een jaar geleden niet eens van durven dromen. Anderzijds is er ook een gevoel van ‘zat er niet meer in?'"

"Hoe dan ook, de ervaring van een CL-campagne blijft uniek en is zeker een hoogtepunt in mijn carrière tot nu toe. Het smaakt naar meer."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes