Vermaelen krijgt lof van Valverde

06 december 2017
© www.voetbalbelgie.be - DC
Thomas Vermaelen moest weg bij FC Barcelona, kwam bij AS Roma weinig in beeld, en belandde zo terug bij Barça. Om er op de bank of in de tribune te zitten. Maar in het voetbal kan het snel veranderen.

De centrale verdediger toonde zich bij de Rode Duivels en zag even later Javier Mascherano en Samuël Umtiti uitvallen. Zo schoof The Verminator bij FC Barcelona op richting de elf.

Tot 26 november zat hij aan 90 speelminuten, in de Copa del Rey. In vijftien dagen kwamen daar 288 minuten bij. "Hij doet het goed: hij speelt solide in de duels en is goed in de opbouw. Elke keer dat we beroep deden op Vermaelen kwam er er goed uit."

Het is al van maart 2014 geleden dat Vermaelen in vier opeenvolgende wedstrijden in actie kwam. Toen speelde hij nog bij Arsenal. Bij de Rode Duivels kwam hij aan vier wedstrijden op rij op het EK 2016. Tegen Wales lag hij niet in de lappenmand. Vermaelen zat een schorsing uit.

Mascherano is op de terugweg en zal deze maand nog inzetbaar zijn. Hij zou echter op een transfer azen. Nog meer positief nieuws voor Vermaelen: Umtiti is nog twee maanden out. De Rode Duivel mag dus nog op speelkansen rekenen bij FC Barcelona.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes