Zulte Waregem gaat zich roeren op transfermarkt

07 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Voor de start van het seizoen rekende vrijwel iedereen Zulte Waregem bij de ploegen die Play-off 1 wel zouden halen. Maar na zeventien speeldagen staat Essevee op de elfde plaats. Op zes punten van de nummer zes.

Zulte Waregem begon nochtans goed. Maar de hoge blessurelast in combinatie met de Europa League laten sporen na. Franck Dury zag zijn ploeg slechts 3 op 27 halen. Het is nu zaak zoveel mogelijk punten te sprokkelen om na de winterstop de inhaalrace in te kunnen zetten.

"We moesten budgettair flink bezuinigen. Ik weet wat beschikbaar was en dat was echt niet zo veel. En ik denk dat iedereen nu beseft dat we te zuinig zijn geweest afgelopen zomer", stelt Dury in de aanloop naar de laatste Europese clash, thuis tegen Lazio Roma.

 "Nu moeten we in januari, voor het laatste derde zeg maar, toch proberen om correcties uit te voeren om ons seizoen te redden."

Zulte Waregem moet zondag naar STVV, dat op de vierde plaats staat. Daarna zakt Antwerp, de zesde, naar het Regenboogstadion af. In december volgt nog een trip naar Moeskroen en een thuismatch tegen Sporting Charleroi.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes