"Speler moest meedoen bij KRC Genk"

14 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Racing Genk weigerde vorige zomer spelers te laten gaan. Alleen Timothy Castagne ontsnapte aan die regel, op basis van een clausule in zijn contract. Alejandro Pozuelo aasde op nieuw avontuur. Maar hij mocht niet weg. Wat later volgde een verbeterd contract. Hoorden daar speciale beloften bij?

De Spaanse middenvelder liet dit seizoen nog niet veel van zijn talenten zien. Albert Stuivenberg wou Pozuelo naast de elf laten.

"Stuivenberg was in een situatie beland dat je als coach niet meer vrij kan functioneren. Hij wilde wat graag en terecht! Pozuelo een keer op de bank zetten maar de Spanjaard is tragisch genoeg onaantastbaar geworden binnen deze club. Het is maar dat de volgende coach het weet", vertelt Peter Vandenbempt een publiek geheim in Sport/Voetbalmagazine.

Philippe Clement, Bernd Thijs Besnik Hasi, Yannick Ferrera, Wesley Sonck. De volgende trainer staat voor een zware klus. Het bestuur verwacht dat Racing Genk meedraait in de top drie. Met een jonge ploeg.

"KRC Genk kiest voor de allermoeilijkste weg: met jonge spelers en met aanvallend voetbal de absolute top spelen", merkt Vandenbempt op. "Maes en Stuivenberg kregen dat niet voor mekaar, het lijkt tijd voor een iets realistischere filosofie, die hardwerkende n heel goeie trainers als Maes en Stuivenberg een grotere kans op slagen geeft."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar n moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je f te vroeg, f te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes