Stijn Vreven bestraft voor 'ontoelaatbaar gedrag'

15 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na de nederlaag tegen FC Twente kreeg Stijn Vreven van de aanklager betaald voetbal een schorsing van drie speeldagen opgelegd, waarvan één voorwaardelijk. Omdat hij scheidsrechter Siemen Mulder agressief benaderd zou hebben. Vreven ging in beroep.

Tijdens die zitting trok de aanklager hard van leer. Hij noemde de trainer van NAC 'een recidivist die agressief en ontoelaatbaar gedrag vertoont'.

"De beelden bewijzen dat de verklaringen niet kloppen. Ik vertoon geen agressief gedrag en moet door niemand worden tegengehouden. Het is pure emotie", luidde de repliek van Stijn Vreven.

Hij had speler Gianluca Nijholt opgeroepen als getuige, meldt het Algemeen Dagblad. "Het is niet terecht dat de scheidsrechter direct begint: 'rot op, je wordt weer geschorst'. Dat was het eerste wat Mulder zei. Dat kan niet, vind ik."

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Stijn Vreven veroordeeld tot een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Ze volgen dus het advies van het bondsparket.

"Moet ik alles opnoemen wat de scheidsrechter vandaag verkeerd heeft gedaan? Het sloeg helemaal nergens op. Bij die eerste goal zag iedereen dat er een duidelijke duwfout aan voorafging. Vervolgens krijgen wij ook nog eens geen penalty, terwijl ze hem bijna klemvast hebben. Spelen tegen twaalf man is altijd lastig", gromde Stijn Vreven na de wedstrijd bij FOX Sports.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes