Huidige FIFA-voorzitter komt ook in opspraak

15 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Wie dacht dat alle wansmakelijke verhalen bij de FIFA tot het verleden zouden behoren na het ontslag van Sepp Blatter komt bedrogen uit. De kranten Le Monde en The Guardian betichten in een samenwerking met onderzoeksbureau Follow the Money huidig voorzitter Gianni Infantino van gesjoemel.

In 2011 brak een ophefmakend corruptieschandaal uit in de top van het Turkse voetbal. Besiktas speelde dat jaar kampioen, maar ze hadden ook een aantal overwinningen gekocht!

Besiktas werd uitgesloten voor de Europese competities en kreeg een geldboete opgelegd. De Turkse bond had Besiktas moeten terugzetten naar de tweede afdeling. Maar dat gebeurde niet.

De twee kranten zouden een schrijven in handen hebben waarin Infantino - toen nog secretaris-generaal bij de UEFA - zijn toestemming geeft tot strafvermindering.

Volgens Follow the Money kwam dat gunstig advies er uit persoonlijk belang. Infantino aasde toen al op promotie, bij de UEFA of de FIFA. De Zwitser volgde begin 2016 zijn landgenoot Sepp Blatter op.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes