Overmeire vestigt hallucinant record

16 december 2017
instagram
Killian Overmeire hoopt vanavond nog net iets meer dan zijn ploegmakkers dat Sporting Lokeren de drie punten pakt in de derby tegen Waasland-Beveren. De middenvelder speelt immers zijn vierhonderdste wedstrijd voor de club.

En toch wil Overmeire niet voor de match in de bloemetjes gezet worden. "Ik ben een bijgelovige mens. Alle vorige jubilea die ik had, waren nooit een succes. Die bloemen mogen dus zeker, maar pas na de wedstrijd. Voor de ploeg, als we winnen", blijft de middenvelder nuchter.

De 32-jarige Overmeire komt zo de top 10 binnen van Belgische profvoetballers met 400 of meer matchen op de teller. "Hopelijk is dit geen eindpunt en eindig ik uiteindelijk zo hoog mogelijk in dat mooie lijstje", droomt hij luidop.

Overmeire zal echter nog even moeten doorgaan om een clubrecord te vestigen bij Lokeren. Dat staat voorlopig achter de naam van Lokerse legende Bouke Hoogenboom, die tussen 1974 en 1988 449 wedstrijden afwerkte voor de Waaslanders.

Van de nog actieve profs in ons land doet voorlopig enkel Olivier Deschacht beter dan Overmeire: hij speelde al 441 matchen in de hoofdmacht van Anderlecht. Bovenaan de lijst staat nog steeds Franky Van der Elst met 465 officiële wedstrijden voor Club Brugge.


LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes