AC Milan op de vingers getikt?

16 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Silvio Berlusconi verkocht zijn aandelen in AC Milan aan een Chinese groep. Er werd 200 miljoen euro ge´nvesteerd in nieuwe spelers. AC Milan zou terug het grote AC Milan worden. Zowel sportief als financieel valt dat echter dik tegen. De UEFA maakt zich ook zorgen.

De voetbalbond twijfelt of het overbruggingskrediet van 300 miljoen euro ook daadwerkelijk kan worden terugbetaald. De UEFA houdt de situatie nauwlettend in de gaten  de komende maanden en zal ingrijpen mocht de financiŰle zekerheid onder eigenaar Yonghong Li niet toenemen. Te denken valt aan boetes, puntenaftrek of zelfs het niet meer in Europa mogen uitkomen.

Marco Fassone, de CEO van Milan, is zeker niet in paniek van de beslissing. "Die was namelijk behoorlijk te verwachten", vertelde hij op de clubsite. "Zij hadden in de documentatie om twee dingen gevraagd. Het voltooien van onze schuld en ons eigen vermogen tonen om ons verlies te kunnen compenseren. Dat was in dit stadium nog onmogelijk, dus we gaan naar een schikkingsvoorstel."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland DuchÔtelet

Meer voetbalquotes