Spits KRC Genk: "Hunker naar meer treffers"

16 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
KRC Genk trekt zondag voor een aartsmoeilijke opdracht naar Sporting Charleroi. De Genkies staan na achttien speeldagen pas op de tiende plaats in het klassement. Genk-aanvaller Marcus Ingvartsen kon het tij nog niet keren. Zijn laatste doelpunt dateert van 14 oktober.

De doelpuntenteller van de 21-jarige Deen staat op drie. "Ik hunker naar meer treffers", geeft Ingvartsen toe in Het Belang van Limburg. "Niet enkel voor mezelf, maar voor de hele club. Maar ik denk niet dat ik er mezelf een dienst mee bewijs, als ik de zaken ga forceren. Ik probeer mijn zorgen in de kleedkamer te laten en niet mee te nemen naar huis. Tot nu toe lukt dat vrij aardig, ik ben er zeker niet constant mee bezig. Maar ik weet ook dat het moet veranderen.”

De Deense aanvaller ziet twee oorzaken. “Enerzijds ben ik nieuw hier en moet ik me aanpassen aan een hoger niveau, anderzijds worstelt de hele ploeg een beetje met zichzelf. Dat vergemakkelijkt de wisselwerking niet. Per slot van rekening ben je als spits ook afhankelijk van de toevoer.”MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes