Vanaken countert Hanni: "Zijn beste in België"

16 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Zondag om 14u30 gaat de topper tussen competitieleider Club Brugge en landskampioen RSC Anderlecht van start. De kloof bedraagt al tien punten. Toch zakt Sofiane Hanni niet met schrik naar Olympia af.

De aanvoerder van landskampioen Anderlecht zei dat Club Brugge niet beter is dan paars en wit. "Op dit moment wel", aldus Hans Vanaken in Het Laatste Nieuws. "We zijn de beste ploeg in België. De rangschikking is toch duidelijk? Een overwinning zou zeker een mentale tik zijn. Maar of het dan over is? Dertien punten. Dat zouden er nog zeven zijn bij het ingaan van de play-offs. Als je in Play-Off 1 twee speeldagen minder bent, kan het snel keren."

"Sinds de invoering van de Play-Offs wordt gezegd dat je vooral in maart en april goed moet zijn. En dat als je in de reguliere competitie verliest, het maar anderhalf punt is."

"Natuurlijk wordt er over de titel beslist in de Play-Offs, maar elk punt dat je nu meepakt, moeten de anderen toch weer inhalen. Ik zie geen enkele ploeg zomaar even tien matchen op een rij winnen. En ik zie onszelf er ook geen drie of vier meer verliezen."


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes