Plakt Anderlecht best een mannetje op Vanaken?

17 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Anderlecht neemt het om half drie op tegen Club Brugge, in een uitverkocht Jan Breydelstadion. De statistieken spreken in het voordeel van Club. Zeventig thuismatchen op rij waarin ze scoren, al wee jaar niet verloren in eigen huis. Hein Vanhaezebrouck houdt best rekening met nog een statistisch gegeven.

Als Hans Vanaken tegen Anderlecht scoorde, leverde dat elke keer drie punten op. Anderlecht doet er dus goed aan de 25-jarige Neerpeltenaar goed in de gaten te houden.

Vanaken zit dit seizoen aan vier doelpunten in zestien competitiematchen. Vier goals in het Jan Breydelstadion: twee tegen Standard en eentje tegen Waasland-Beveren en Lokeren.

Hans Vanaken scoorde vorig seizoen, op 23 oktober 2016, in de negende minuut tegen Anderlecht. Vormer en Teodorczyk troffen toen ook raak (2-1).

In het seizoen 2015/2016 werd het 4-0 voor Club Brugge, met goals van Diaby (2x), Vanaken en Simons.

Toen Vanaken bij Lokeren speelde, leverde een doelpunt tegen Anderlecht ook drie punten op. Lokeren won op 28 juli 2013 met 2-3 in Anderlecht. Vanaken nam twee goals voor zijn rekening. Op 21 februari 2014 werd het 2-1.

Vanaken zit vier wedstrijden in eerste klasse waarin hij scoorde tegen Anderlecht. Vier keer leverde dat een overwinning op.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes