Spits KRC Genk hunkert naar goals

17 december 2017
instagram
Racing Genk gooide 5 miljoen euro op tafel voor Marcus Ingvartsen. Een clubrecord. De Deense spits moest voor de nodige goals zorgen. Maar de 21-jarige aanvaller zit nog maar aan 3 goals!

Veel scoren zou niet alleen goed zijn voor Racing Genk. Ingvartsen hoopt met Denemarken mee te mogen naar het WK 2018 in Rusland.

"Ik hunker naar meer treffers. Niet enkel voor mezelf, maar voor de hele club. Maar ik denk niet dat ik er mezelf een dienst mee bewijs, als ik de zaken ga forceren. Ik probeer mijn zorgen in de kleedkamer te laten en niet mee te nemen naar huis. Tot nu toe lukt dat vrij aardig, ik ben er zeker niet constant mee bezig. Maar ik weet ook dat het moet veranderen”, zegt hij bij Het Belang van Limburg.

Waarom het zo moeizaam loopt? "Dat heeft te maken met twee factoren: enerzijds ben ik nieuw hier en moet ik me aanpassen aan een hoger niveau, anderzijds worstelt de hele ploeg een beetje met zichzelf. Dat vergemakkelijkt de wisselwerking niet. Per slot van rekening ben je als spits ook afhankelijk van de toevoer."

Ingvartsen kwam tien keer aan de aftrap en viel zes keer in. Hij zit aan een gemiddelde van 332,66 speelminuten per doelpunt.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes