Scheidsrechter verdedigt zich na fase in Standard-AA Gent

18 december 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
In de slotminuten van Standard-AA Gent kopte Samuel Gigot een hoekschop binnen. Maar het bleef 0-0 want scheidsrechter Nicolas Laforge had een fout gezien. Laforge vindt de kritiek op zijn beslissing niet terecht.

Met die drie punten had AA Gent een prima zaak kunnen doen in de strijd voor deelname aan Play-off 1. "Ik had vooraf alle corners van Standard en Gent gezien", legt Nicolas Laforge uit in HLN. "Bij dat doelpunt gebeuren er twee dingen. Eerst en vooral is er een lichte duw van Gigot aan zijn directe tegenstander, waardoor die niet meer aan de fase kan deelnemen. En ten tweede blokt Sylla Pocognoli af, waardoor die ook niet meer kan spelen. Dat zijn twee fouten."

"Ik begrijp dat de meeste mensen de fout van Gigot niet zagen, het gebeurde voor de bal afkwam en in de tv-herhaling is het dan al gebeurd."

"Wie de corners van Gent heeft bestudeerd, weet wat er gaat gebeuren. De bal gaat altijd naar Gigot of Mitrovic. Sylla neemt niet aan het spel deel, hij is er alleen maar om de tegenstander te ambeteren door hem te blokkeren."

De videoref moest toekijken. Laforge floot nog voor de bal in doel belandde. Dan mag de videoref niet meer ingrijpen.

Reactie Gumienny

Ex-scheidsrechter Serge Gumienny zou het anders aangepakt hebben. "Als je weet dat er een videoref aanwezig is, neem in dat geval het risico dat je mis bent. Je kan nadien altijd terugkomen op een beslissing. Het wijst in ieder geval op onzekerheid bij de ref", stelt hij in Het Belang van Limburg.

Gumienny zou het doelpunt niet afgekeurd hebben. "Volgens mij was het ten onrechte. Na de beelden herhaaldelijk bekeken te hebben, zie ik n akkefietje. De man die scoort (Gigot, red.) wroet zich los ondanks een blok van Standard. Daar zou je een overtreding in kunnen zien. Maar ik heb daar een andere mening over."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes