OFFICIEEL: Nieuwe eigenaar voor Beerschot Wilrijk

12 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Wat al langer in de lucht hing, is nu ook officieel bekendgemaakt. Bouwbedrijf DCA is de nieuwe eigenaar van fusieclub KFCO Beerschot Wilrijk. DCA was al hoofdsponsor, maar de participatie wordt nu groter.

KFCO Beerschot Wilrijk was al langere tijd op zoek naar een externe investeerder. Met bouwbedrijf DCA heeft het die nu ook gevonden. De ambitieuze 1B'er maakte het nieuws bekend via het officiële clubkanaal. "Met veel fierheid kunnen wij u melden dat de Algemene Vergadering van de vzw KFCO Beerschot Wilrijk unaniem het investeringsvoorstel van DCA heeft goedgekeurd. Vanaf vandaag mogen we dus stellen dat KFCO Beerschot Wilrijk ook DCA is", aldus voorzitter Eric Roef.

"Door deze princiepsovereenkomst gooien we meteen ook onze ambitie op tafel. We willen op een zo kort mogelijke termijn promoveren naar 1A, en onze club op het hoogste sportieve niveau consolideren."

"En om die waar te maken zal DCA de volgende vijf jaar een aanzienlijke kapitaalsinvestering voorzien. DCA is bovendien vragende partij om het bestaande bestuur en managementsteam van KFCO Beerschot Wilrijk te continueren en in overleg met het huidige bestuur de structuur van de club aan te vullen en te ondersteunen daar waar dat nodig mocht zijn. Onze hoofdsponsor erkent tevens het historisch belang van het engagement van een aantal personen, zowel van Beerschot als van Wilrijk, en verbindt er zich uitdrukkelijk toe om dit naar de toekomst toe stipt te respecteren."

"Tenslotte zal DCA met onmiddellijke ingang de nodige aanpassingen uitvoeren met betrekking tot de infrastructuur van ons oefencomplex, gelegen aan het Universiteitsplein in Wilrijk. De bouw van een volledig nieuw jeugdcentrum zal tevens als belangrijke prioriteit worden behandeld."

"Als voorzitter van KFCO Beerschot Wilrijk houd ik er dan ook aan om de heer Francis Vrancken, de eigenaar van DCA, in naam van onze club te bedanken voor deze belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze club."


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes