Voorzitter licht overname Beerschot Wilrijk toe

12 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Beerschot Wilrijk was al een tijdje op zoek naar nieuwe investeerders om verder te kunnen groeien. Dat wordt geen overname door een Aziatische of Russische investeerdersgroep. Bouwgroep DAC - sinds dit seizoen hoofdsponsor - wordt voor 100% eigenaar. Voorzitter Eric Roef blikt vooruit.

DAC neemt alle aandelen in handen. Op termijn kunnen er andere investeerders toetreden. Minstens de helft van de aandelen moet bij DAC blijven, om zo de lokale verankering te behouden. De nieuwe eigenaar gaat een businessplan voor de komende vijf jaar opstellen. Verder groeien is de boodschap.

"Met deze overname kunnen we de continuïteit van de club garanderen voor de komende vijf tot tien jaar", stelt huidig voorzitter Eric Roef via het clubkanaal. "DAC zal enorme investeringen doen, waarvan het eerste elftal en de jeugd de vruchten van zullen plukken."

Voorlopig blijven alle bestuursleden, het management en medewerkers op post. Op termijn is er een uitbreiding voorzien om Beerschot Wilrijk verder te kunnen professionaliseren, met als doelstelling een stabiele eersteklasser uit te bouwen.

Voor de 650 jeugdspelers betekent dit alles goed nieuws. Beerschot Wilrijk kampte met een probleem op het vlak van de infrastructuur. DAC stelt als eerste prioriteit de aanleg van een nieuw jeugdcomplex.

Beerschot Wilrijk zit aan vier promoties in amper vijf jaar tijd. Als winnaar van de eerste periodetitel maken ze een reële kans om na dit seizoen Eerste Klasse B te ruilen voor de Pro League.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes