Clement vraagt tijd voor KRC Genk

12 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Een waslijst van geblesseerde spelers, tegenvallende resultaten, zo begon het verhaal van Philippe Clement bij Racing Genk. De opvolger van Albert Stuivenberg kreeg tijdens de winterstage meer tijd om zijn visie over te brengen op de spelersgroep.

Philippe Clement is tevreden over de stage in Spanje en keert met een goed gevoel terug naar België. De eerstvolgende opdracht is een thuismatch tegen Anderlecht, op zondag 21 januari. Racing Genk heeft nog negen matchen om zich in Play-off 1 te knokken.

"We hebben bereikt wat we wilden bereiken. Er is hard gewerkt geweest en we hebben heel veel volume kunnen trainen", stelt Clement via het clubkanaal. "Ik heb ook een individueel gesprek gehad met de spelers. Daar hebben we toch veel dingen van opgestoken. Het is een heel interessante week voor mij geweest."

Ook tijdens de stage bleef KRC Genk niet bespaard van tegenslag. Nikos Karelis is terug weken out. En het blijft wachten op de beloofde versterkingen.

Maar Philippe Clement merkt vooruitgang: de inbreng van Bram Swinnen, meer fysieke kracht en uithouding, spelers die terugkeren uit blessures, tactische accenten.

"Die weg moeten we verder zetten en stap voor stap vooruit gaan. Ik zou liefst nog een aantal weken voorbereiding hebben. Maar die zijn er niet. Nu is het van wedstrijd tot wedstrijd: zonder te dramatiseren als het een keer slecht gaat, en zonder euforisch te zijn als het goed loopt. We hebben nog een bepaalde tijd nodig."Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes