Pozuelo is klaar voor clash met KV Oostende

15 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De top zes, zelfs de top drie, dat was de ambitie van KRC Genk voor de start van het seizoen. Na twintig matchen staat de drievoudige landskampioen pas twaalfde. Als ze de inhaalmatch in en tegen KV Oostende winnen, springen ze wel naar de zevende plaats, op twee punten van de nummer zes.

Maar dan moet de ploeg van Philippe Clement wel de drie punten veroveren aan de kust. Een match die in december niet kon plaatsvinden vanwege een hevige storm. Oostende telt twee punten minder dan Genk en wil ook hogerop klimmen.

Racing Genk trok een week op stage in Spanje en hoopt daar de basis gelegd te hebben voor betere resultaten in 2018. Er staan nog tien duels op de agenda. Genk is ook nog halve finalist in de Beker van België.

"Die week aan volle intensiteit was heel waardevol", stelt Alejandro Pozuelo via het clubkanaal. "We zijn klaar om in de moeilijke match tegen KV Oostende de drie punten te veroveren. We moeten spelen alsof we thuis zijn en proberen een hoofdrol op te eisen."

Pozuelo kan dat tikje extra brengen. In de vorige twintig competitiematchen wist de Spaanse middenvelder dat veel te weinig te brengen.

"Het klikt goed met de coach. De ploeg pikt zijn aanwijzigingen goed op, dus er is zeker een klik", merkt Pozuelo op. "Als we goed spelen en de drie punten pakken, komen we dichter bij ons doel."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes