Nieuwkomer KV Mechelen: "Club Brugge is het verleden"

15 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
German Mera ruilde Deportivo Cali voor Club Brugge en kreeg een driejarig contract toegestopt. Na zes maanden is dat verhaal echter al afgelopen. De 27-jarige Colombiaan hoopt op meer geluk bij KV Mechelen.

Ivan Leko deed nauwelijks beroep op de centrale verdediger die 179 competitiematchen in de Amerikaanse Major League Soccer en de Colombiaanse eerste klasse in de benen had. Bij Club Brugge bleef hij op één basisplaats en een invalbeurt steken. Goed voor slechts 134 speelminuten.

Zowel in de Beker van België als in de Champions League kwam hij niet in actie. "Ik kan een team veel meer bijbrengen dan ik bij Club Brugge kon tonen. Al is dat nu het verleden", stelt German Mera via de website van zijn nieuwe werkgever.

"Ik sta misschien vooral bekend als een fysiek sterke speler, maar ik denk dat ik ook snel en tactisch sterk ben. Met drie of met vier achterin, dat maakt me niet uit. Ik hoop een ‘positieve leider’ te zijn voor de club."

Mera tekende bij KV Mechelen een contract voor 2,5 jaar. De integratie bij KV Mechelen verloopt vlot. Mera krijgt hulp van Randall Leal, die in 2015 uit Costa Rica overkwam.

"Hij heeft me veel verteld en veel zaken getoond. Randall was de perfecte gids. De komende week hoop ik trouwens mijn verhuis van Brugge naar Mechelen te kunnen afronden."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes