Mignolet trekt de nodige conclusies

15 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Simon Mignolet was eerste doelman bij Liverpool, Jürgen Klopp trok Lorius Karius aan. Zijn landgenoot viel echter door de mand, kreeg nieuwe kansen, verloor de strijd. Halfweg het huidige seizoen begon Klopp opnieuw te roteren. Hij maakte nu zelfs bekend dat Karius zijn eerste keeper is geworden.

Volgens enkele Engelse media had Mignolet een woordenwisseling met de trainer, en zou hij daarom gepasseerd zijn. De Rode Duivel - die er niet bekend om staat voor heibel te zorgen - ontkent dat met klem.

"Na de wedstrijd tegen Burnley heb ik wel een gesprek gehad met de coach, onder meer over zijn doorlopend roteren. Ik vond dat geen gezonde situatie voor een doelman", stelt Simon Mignolet tegenover Sporza.

Woorden waar de trainer Mignolet nu op afrekent. "Ook als Karius een mindere match pakt tegen Manchester City blijft hij mijn eerste doelman", verklaarde Jürgen Klopp voor de aftrap. Karius ging bij het eerste tegendoelpunt in de fout. Klopp roemde na afloop de prestatie van zijn landgenoot en voegde er aan toe dat Karius meerdere matchen in de goal zou blijven staan. "Zo hoor je dat bij een doelman te doen", voegde hij er nog schaterlachend aan toe.

Ex-Liverpool Jamie Carragher uitte in het verleden regelmatig kritiek op de prestaties van Simon Mignolet. Nu kiest hij partij voor de 29-jarige Belgische doelman. "Hij is geen keeper voor een echte topclub, maar hij is wel beter dan Karius", aldus de populaire analist.

Mignolet weet hoe laat het is. Klopp zal Karius niet laten vallen, dan zou hij opnieuw gezichtsverlies lijden. Ondanks die nieuwe uppercut blijft Mignolet er rustig bij. Hij gooit geen ramen en deuren in en zegt de keuze van de trainer te respecteren.

"Tegelijk moet ik aan mijn toekomst denken", stelt 'Big Si' tegenover Sporza. "Ik word dertig jaar en het WK komt eraan. Deze situatie mag niet te lang aanslepen, dat is duidelijk. Maar meer kan ik er ook niet over kwijt."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes