Mannaert deelt prik uit aan Anderlecht

16 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Bij Anderlecht trachten ze de druk op Club Brugge op te voeren met de stelling dat Club de titel bijna in handen heeft. Volgens Bart Verhaeghe kunnen ze bij Blauw-Zwart tegen die druk. CEO Vincent Mannaert gooit het over een andere boeg.

Club Brugge dook de winterstop in met een voorsprong van dertien punten op Anderlecht. Er zijn nog negen competitiematchen, daarna volgt Play-off 1. Bij die nacompetitie hoort een halvering van de punten, waardoor Club een aanzienlijk deel van de voorsprong kwijtspeelt.

"Het is opmerkelijk om te zien hoe een trainer die in zijn eerste seizoen én kampioen wordt én een Europese kwartfinale haalt (René Weiler, nvdr.), al zo snel in het nieuwe seizoen bijna gedwongen wordt om op te stappen", stelt Vincent Mannaert in Het Laatste Nieuws.

Het had veel weg van de kroniek van een aangekondigd ontslag. Er werd al maanden aan de poten van Weiler gezaagd.
Na 66 officiële wedstrijden (36 zeges, 16 gelijke spelen en 14 nederlagen) trok de Zwitserse trainer de deur achter zich dicht.

Na een korte interim van Nicolas Frutos rolde Anderlecht de paarse loper uit voor Hein Vanhaezebrouck, die voor goed voetbal én uitstekende resultaten kon zorgen.

"Hij is één van de beste trainers van België, ja. Maar het is niet dat we toen 'Oei!' gezegd hebben. Je weet dat Anderlecht - wie ze ook hebben als coach - altijd meespeelt voor de prijzen", merkt Mannaert op. "Bovendien zijn wij vooral met onszelf bezig. Het zou energieverspilling zijn om te veel bezig te zijn met Anderlecht of andere clubs."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes