Wie wordt wie bij STVV?

18 januari 2018
instagram
© STVV
Bij Anderlecht gaat Marc Coucke vanaf 1 maart in de pot roeren, bij STVV ging de Japanse bal half januari aan het rollen, met de terugkeer van voorzitter Yusuke Muranaka naar Stayen.

Op de nieuwjaarsreceptie liepen meerdere Japanners met een naamkaartje met als bedrijfsnaam STVV op. Die blijven niet allemaal op Stayen, of toch niet voltijds.

Voorzitter Yusuke Muranaka zal maar sporadisch in BelgiŽ vertoeven, meldt Het Belang van Limburg. De 38-jarige is senior vicevoorzitter en mediadirecteur van DMM, dat alle aandelen van Roland Duch‚telet overnam.

Yu Ogata zal sporadisch in Sint-Truiden opduiken. Hij staat bij DMM aan het hoofd van het departement voetbal. DMM denkt aan de uitbouw van een netwerk van voetbalclubs, naar het voorbeeld van Duch‚telet met Standard, STVV, Charlton, Alcorcon en Jena.

Takayuki Yajima blijft in Haspengouw als financieel manager van STVV. Hij zal een prominente rol vertolken binnen de dagelijkse werking. De Braziliaanse Japanner Andrei Pinto is net als Yajima de Engelse taal vlot machtig en wordt de schakel tussen STVV en DMM. Ex-profvoetballer Takayushi Tateishi komt naast Philippe Bormans te werken en zal zich vooral bezighouden met het sportieve luik.

David Meekers en Robrecht Asnong blijven deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Welke Japanners daar ook deel van zullen uitmaken, buiten voorzitter Yusuke Muranaka, is nog niet duidelijk.

Met Takehiro Tomiyasu belandde de eerste Japanse speler bij STVV. Hij komt over van tweedeklasser Avispa Fukuoka.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes