GROUNDHOPPING: Nog een club die verdwijnt?

19 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - LL
Als bij een grote club het licht uitgaat, komt dat uitgebreid in de media. Rond de kerktoren verdwijnen er om de haverklap echter ook ploegen. Voorwaarts Hakendover is daar een voorbeeld van. Opgericht in 1938 en nu in de probleemhoek. Er zijn nochtans genoeg spelers en hun thuishaven ligt niet in een zonevreemde zone.

  • Inclusief fotospecial!
Het jaar 2018 begon barslecht voor Voorwaarts Hakendover, dat vlakbij suikerstad Tienen ligt. Er werden enkele onregelmatigheden in de boekhouding van de bedevaartploeg vastgesteld. Met een hoge boete als gevolg. Eentje die haast onbetaalbaar is voor een lokaal clubje.

Misschien was de thuismatch tegen FC Rillaar Sport wel de laatste? Voorwaarts Hakendover hoopt zaterdag in actie te mogen komen tegen Landorp. Misschien kunnen ze zelfs nog het seizoen afmaken. Als de KBVB groen licht zou geven. Een tweetal spelers hebben de deur achter zich dicht getrokken, de andere spelers zouden (gratis) verder willen. In afwachting van de vereffening van de club.

VW Hakendover werd opgericht in 1938. Zeven jaar later stopte dat verhaal echter. Maar in 1957 besloten enkele lokale krachten de club terug leven in te blazen. Na ettelijke seizoenen in vierde en derde provinciale stootte de Tiense club van tweede provinciale door naar de eerste reeks. Dat liedje duurde maar één seizoen, waarin ze negen punten verzamelden.

Nadien zakten ze stap voor stap terug naar vierde provinciale. De club uit het Hageland speelde van 1994 tot 2010 bijna onafgebroken in de laagste provinciale reeks, maar in 2011 volgde een leuk promotiefeest. Voorwaarts Hakendover speelt nu nog in derde provinciale en draait er in de subtop mee.

Maar het licht dreigt dus uit te gaan aan de Keienpoelweg 4 in Hakendover. De partij tegen koploper Rillaar Sport zou wel eens de laatste geweest kunnen zijn. Voetbalbelgie.be ging een kijkje nemen. Net als een 100-tal andere voetbalfans.

Beide teams kregen enkele hele goeie kansen in de eerste helft, maar beide doelmannen slaagden erin hun netten proper te houden. Na de rust had Voorwaarts Hakendover enkele uitgelezen kansen maar deze werden - tot ongeloof van de toeschouwers - gemist.

Ook in het provinciale voetbal geldt de wet 'wie enkele grote kansen mist krijgt het deksel op de neus'. Op het uur lukten de bezoekers de 0-1, met een droge en onhoudbare knal. Niet veel later volgde de 0-2, waarna de kopjes bij de thuisploeg naar beneden gingen. Rillaar Sport kreeg het nog even moeilijk in het begin van de tweede helft. De score wijzigde niet meer.

Was dit de laatste thuismatch? Het zou een droevig einde voor een club die reeds meer dan 60 jaar bestaat. Laat ons hopen dat de blauw-gelen uit 'Hakendeujve' het seizoen nog mogen uitspelen.

Reportage: Lucas Laermans (Football-Weekends) & Dimitri Charles

FOTOREEKS GROUNDHOPPING:


Groundhopping in België #hakendover #tienen #rillaar #amateurvoetbal #KBVB #voetbalbelgie

Een bericht gedeeld door Voetbalbelgie.be (@voetbalbelgie) op


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes