Mechele viert eerste dubbel bij Club Brugge

18 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Brandon Mechele kwam bij Club Brugge nog weinig aan spelen toe en als hij toch mee mocht doen, klonk er kritiek. Een uitleenbeurt aan STVV deed hem meer dan goed. Hij keerde sterker terug en is nu niet weg te denken uit de elf. In de bekermatch tegen Charleroi kopte de 24-jarige centrale verdediger twee keer raak. Dat smaakt zoet.

"Dit is mijn eerste dubbel. Een raar gevoel, maar wel plezant", juicht Brandon Mechele op de officiële website. "Het was leuk toen die eerste in doel ging, de tweede was al specialer. Zeker als een verdediger twee keer kan scoren. Ik ging nog op zoek naar die derde, maar een volgende hoekschop kwam er niet meer. Spijtig."

De Bredenaar - alias Robocop - debuteerde op 5 mei 2013 in de Pro League tegen Lokeren. Zijn eerste doelpunt in competitieverband dateert van 7 december 2014 in een thuismatch tegen Zulte Waregem.

Dit seizoen staat de teller op 3 doelpunten. "Dit is de eerste keer dat ik zoveel kon scoren in een seizoen en ik hoop dat dit nog een paar keer mag gebeuren", merkt Mechele op. "Het is altijd fijn om doelpunten te maken en leuk om zo belangrijk te zijn voor de ploeg."

"We zijn met een viertal grote jongens om ze binnen te koppen en Ruud geeft ze dan nog eens fantastisch. We zijn altijd gevaarlijk op stilstaande fases."

In 115 wedstrijden in eerste klasse scoorde Mechele 6 keer voor Club Brugge en 1 keer in het shirt van STVV.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes