"Ivan Leko van boswachter tot Magiër"

18 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Nadat Michel Preud'homme zijn vertrek bekendmaakte, contacteerde Club Brugge Frank de Boer. Francky Dury bleek geen optie. Toen Club Ivan Leko weghaalde bij STVV klonken er twijfels. Wat had die onervaren coach bij Club Brugge te zoeken? Was dat wel de geknipte opvolger voor een monument als Preud'homme?

Ivan Leko was een half seizoen hoofdtrainer bij OH Leuven, speelde een seizoen voor assistent-coach in Griekenland en had een goed seizoen bij STVV achter de kiezen.

De twijfels maakten snel plaats voor kritiek. Waarom klampte Leko zich vast aan een ander systeem? Club Brugge sneuvelde in sneltempo in Europa. Maar de motor begon daarna beetje bij beetje steeds beter te draaien. Met nog negen matchen te spelen tellen ze dertien punten voorsprong op titelverdediger Anderlecht.

En in de kwartfinales van de Beker van België nam Club vlot de maat van het doorgaans stugge Charleroi (5-1). Nu volgt een dubbele clash met Standard, en in een eventuele finale Racing Genk of KV Kortrijk. Een derde 'dubbel' ligt binnen handbereik.

"De verdienste van coach Leko is niet gering", stelt Hugo Camps in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Hij blijft er uitzien als een boswachter met de muzikaliteit van een mompelend skelet, maar in de dug-out wordt hij een en al furie. En doet hij denken aan zijn voorganger Michel Preud’homme. Magiërs die uit de stilte zijn getreden en een design van kabaal hebben ontwikkeld."

"Ze schreeuwen er op los, maar het klinkt als psalmeren. Hitsige coaches van wie je elk moment moet vrezen dat ze bal en man gaan bespringen. Het resultaat liegt er niet om."Lees verder: Club overladen met lof: “Voor de sensatie van Camp Nou kunnen we nu ook in Jan Breydel terecht” https://www.blauwzwartfans.be/?p=52636

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes