Morioka toch nog naar Belgische topclub?

18 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na Hamdi Harbaoui en Robert Beric verlaat ook Nicolae Stanciu Anderlecht in de wintermercato. Tel daar nog de blessures van Kara Mbodj en Henry Onyekuru bij. Hein Vanhaezebrouck kreeg er wel Kenny Saief bij. Wie volgt er nog?

Voor de trainer ligt de topprioriteit in de aanval. Lukasz Teodorczyk is als enige spits overgebleven. De Poolse spits scoorde dit seizoen bitter weinig. Sofiane Hanni speelt liever als tweede aanvaller of als aanvallende middenvelder.

Een nieuwe aanvaller en als het kan ook een extra verdediger. Ognjen Vranjes probeert weg te geraken bij AEK Athene.

Er klinken meerdere namen in de wandelgangen. Ook die van Ryota Morioka. De smaakmaker van Waasland-Beveren ziet een stap hogerop wel zitten. Zo maakt hij meer kans op een plaats in de WK-selectie van Japan.

Maar dan moet Anderlecht wel met geld over de brug komen. AA Gent stemde in met een uitleenbeurt van Kenny Saief, gekoppeld aan een verplichte aankoopoptie deze zomer. Waasland-Beveren verkocht Ibrahima Seck aan Racing Genk en zal zeker niet voor een uitleenbeurt van Morioka gaan.

Er circuleren bedragen van 4 à 5 miljoen euro. In het contract van Morioka - aangekocht voor slechts 350.000 euro - zou een afkoopsom van 1,5 miljoen euro. Vanaf de zomermercato. Als Waasland-Beveren meer geld wil vangen, doen ze er best aan nu mee te werken. Maar in de huidige situatie - Marc Coucke wandelt pas op 1 maart binnen en rekent nu op een zuinig beleid - beschikt Anderlecht niet over veel geld.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes