RC Genk en Anderlecht in hetzelfde bedje ziek

19 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Wie veel punten wil sprokkelen moet doelpunten maken. Zondag is het Racing Genk-Anderlecht, een belangrijke match voor beide ploegen. Genk staat op twee punten van de zesde plaats, Anderlecht moet winnen om niet nog verderop te geraken op Club Brugge. Maar beide ploegen zitten bijna zonder aanvallers!

Philippe Clement moet het zonder Nikos Karelis doen. De Griekse aanvaller ligt terug in de lappenmand. Recordaankoop Marcus Ingvartsen scoorde tegen Oostende, maar de Deense spits is geschorst tegen Anderlecht. Aly Samatta is nog wedstrijdfit na blessureleed.

Bij Anderlecht vertrokken Hamdi Harbaoui en Robert Beric. Henry Onyekuru - met negen goals de beste schutter - is langere tijd out.

Hein Vanhaezebrouck zal Sofiane Hanni opnieuw in steun moeten laten spelen van Lukasz Teodorczyk, die in 2017 heel ver terugviel.

Collega Philippe Clement moet in de spits kiezen tussen Siebe Schrijvers en Dante Vanzeir. "Het is van de beloften geleden dat ik die positie nog heb ingevuld", stelt Schrijvers in Het Belang van Limburg. Al mag hij zich wel de gevaarlijkste Genkenaar noemen dit seizoen, met vijf doelpunten en twee assists. Ingvartsen scoorde ook vijf keer, maar die zit zondag in de tribune. Samatta trof vier keer raak.

"Ik speel waar de coach wil dat ik speel, misschien komt hij wel met een totaal ander plan", blikt Siebe Schrijvers vooruit.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes