Renaud Emond: "Wij zijn Standard"

20 januari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Twee seizoenen zonder Play-off 1, Standard moet er deze keer kost wat kost bij zijn. Maar de Rouches doken pas als tiende de winterstop in. Renaud Emond merkt veel strijdlust in de kleedkamer.

Standard begint aan het nieuwe jaar met een thuismatch tegen Eupen. De Panda's zakken met de rode lantaarn naar Sclessn af. Maar Eupen is aan de beterhand.

Emond kwam nog maar één keer aan de aftrap en viel negen keer in. De 26-jarige aanvaller kwam nog niet tot scoren in de reguliere competitie.

"Met één of twee aanvallers, de trainer heeft meerdere opties", stelt de voormalige speler van Excelsior Virton en Waasland-Beveren via het clubkanaal. In 2014/2015 lukte hij veertien goals in het shirt van de Wase Leeuwen. Bij Standard staat de teller nu nog op nul.

"Ik ben klaar en werk hard verder zoals ik altijd gedaan heb", merkt Emond op. "We hebben drie goede trainingsweken achter de rug. Er staat één groep. De uitdaging (Play-off 1, nvdr.) is moeilijk, maar wij kunnen de klus klaren."

"Onze nederlagen hebben niet met stress te maken, wel met pech. Dat gaan we tegen Eupen oplossen. Wij zijn Standard, wij moeten winnen, thuis en uit."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes