Thelin, Vormer en Kalinic bovenaan

12 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De reguliere competitie in de Pro League loopt op zijn laatste beentjes. Nog vier matchen blijven over, in de aanloop naar de play-offs. Na 26 speeldagen staan Isaac Kiese Thelin, Ruud Vormer en Lovre Kalinic bovenaan in drie verschillende disciplines.

Bij de keepers spelen de clean sheets een belangrijke rol. Lovre Kalinic zit aan 10 stuks voor AA Gent. Sinan Bolat (Antwerp) en Nicoals Penneteau (Charleroi) zitten de Kroatische doelman op de hielen met 9 clean sheets.

In de top 10 is er nog plaats voor Sels (Anderlecht, 8), Vukovic (Genk, 7), Kaminski (KV Kortrijk,7), Ochoa (Standard, 6), Pirard (STVV, 5), Coosemans (KV Mechelen, 5) en Verhulst (Lokeren, 5).

Gouden Schoen Ruud Vormer nam 14 assists voor zijn rekening. De aanvoerder van Club Brugge heeft twee stuks meer dan Ryota Morioka, die Waasland-Beveren in januari ruilde voor Anderlecht. Hans Vanaken (Club) is de nummer drie met 7 assists.

Ouali (KV Kortrijk) en Hanni (ex-Anderlecht) zitten aan 6 assists, net als Limbombe (Club), Rezaei (Charleroi en Garcia (Eupen). STVV'er Legear en Matthys (KV Mechelen) maken de top 10 van de assist volledig met 5 stuks.

Vormer en Rezaei

Bij de beste doelschutters staan Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren) en Teddy Chevalier (Kortrijk) bovenaan met 14 treffers. Thelin had daar wel 255 minuten voor nodig en mag zich dus nog de 'numero uno' noemen. De Gouden Stier.

Pijnlijk voor Anderlecht, dat om doelpunten verlegen zit, en Thelin uitleende aan de Wase Leeuwen, die op hun beurt weigerden mee te werken aan een terugkeer naar Anderlecht in de wintermercato.

Rezaei (Charleroi) scoorde 11 keer. Daarna volgt Diaby met 10 goals voor koploper Club Brugge. In de top 10 staan nog zes spelers met 9 goals: Gano (Oostende), Onyekuru (Anderlecht), Leye (Eupen), Vormer (Club Brugge), Bandé (KV Mechelen) en Sa (Standard).

Vormer en Rezaei zijn de enige spelers die zowel bij de doelschutters als de assists opduiken!

Discussie over het aantal voetbalbelgen in de JPL

Bekijk resultaten

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes