"Dendoncker zal het nooit maken als verdediger"

12 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Landskampioen RSC Anderlecht ging met 2-0 onderuit op het veld van KV Oostende. Een kwartier voor tijd kreeg Leander Dendoncker een rode kaart. Hij mist zo de wedstrijd tegen STVV. Analist Philippe Albert is erg streng voor de 22-jarige middenvelder die de laatste zeven wedstrijden centraal in de verdediging staat.

"Dendoncker speelt niet op zijn beste plaats. Volgens mij zal hij het nooit maken als verdediger, vooral omdat hij snelheid op de eerste meters mist. Hij heeft zijn beperkingen op die positie al getoond in juni 2015, toen Marc Wilmots hem in de vriendschappelijke interland Frankrijk-België vijf minuten voor tijd liet invallen. De score ging uiteindelijk nog van 1-4 naar 3-4... Een centrale verdediger kan je niet improviseren", stelt Philippe Albert in La Capitale.

"Ik stel de kwaliteiten van Leander niet in vraag, integendeel. Maar ook al heeft Vanhaezebrouck problemen in zijn verdediging, dit is geen goede oplossing en je bewijst er Dendoncker ook geen diensten mee. Hij moet absoluut terug naar het middenveld. Daar kan hij met zijn volume een meerwaarde zijn, zoals vorig seizoen."


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes