Blaast de KBVB de plannen van Marc Coucke op?

13 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Marc Coucke zette KV Oostende op de kaart. Koken kost echter geld. De Kustjongens investeerden zwaar in de spelerskern en stadion. Geld dat nog niet allemaal terugverdiend is met de verkoop van spelers. KVO moet nog 27 miljoen euro aan Coucke, die op 1 maart overstapt naar Anderlecht.

Toen Roland Duchâtelet STVV ruilde voor Standard bleef er altijd een zweem van verbondenheid hangen. De voorzitters die in zijn spoor volgden, werden vaak als stromannen beschreven. Duchâtelet was nog eigenaar van het stadion, STVV stond nog in het krijt, en er volgden talloze transfers tussen beide clubs.

Een doorn in het oog van de andere clubs. De Pro League en KBVB willen dat soort zaken vermijden. De transfer van Marc Coucke van KV Oostende naar RSC Anderlecht wordt met argusogen bekeken.

Verzekeraar Peter Callant werd naar voor geschoven als nieuwe hoofdaandeelhouder van KV Oostende. Er duiken echter vragen en bedenkingen op.

Volgens Het Nieuwsblad zou de verkoop aan Callant pas over vijf jaar afgerond zijn. Coucke zou pas dan geld ontvangen voor de verkoop van zijn aandelen.

Coucke is mede-eigenaar van het stadion en zou 800.000 euro huur per jaar ontvangen. Ook hier is er dus geen (directe) verkoop in het spel.

De KBVB zou zich ook vragen stellen over wie, hoe en wanneer de schulden aan Marc Coucke - liefst 27 miljoen euro - zal betalen.

Marc Coucke zou 9 procent van de aandelen bij KV Oostende kunnen behouden. Zo behoudt hij een stok achter de deur, als KV Oostende een andere weg in zou slaan.

De Pro League en KBVB verlangen echter dat alle banden doorbroken worden. De Licentiecommissie kan ook nog voor stoorzender spelen.

KV Oostende zou pas over vijf jaar in andere handen komen. Een overname met een staartje...


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes