Degryse: "AA Gent mag hoog mikken"

13 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
AA Gent stond even voorlaatste, onder de leiding van Yves Vanderhaeghe zijn de Buffalo's naar de vierde plaats opgerukt. Met de halvering van de punten bij de start van Play-off 1 in het achterhoofd ziet het er goed uit voor.

Met nog vier matchen te spelen telt AA Gent zestien punten minder dan Club Brugge. Dat wordt herleid naar acht. Een ruime marge.

Maar het verschil met Sporting Charleroi en Anderlecht wordt klein. AA Gent telt nu vijf en drie punten minder. Bij de halvering wordt met halve punten naar boven afgerond. De achterstand zou dus drie en twee punten zijn. In Play-off 1 volgen tien duels.

"Ze mogen mikken op het tweede Champions Leagueticket", stelt Marc Degryse in Het Laatste Nieuws. "Dat is realistisch, want op basis van wat ze op de mat leggen, zijn ze niet minder dan de concurrentie. Als je het vergelijkt met de chaos bij Anderlecht, staat Gent verder."

"Tactisch houdt Yves Vanderhaeghe het spel simpel, in een 4-3-3. Dat was wat de spelersgroep van AA Gent nodig had. Dat Vanderhaeghe eerst met KVK en daarna twee keer met KV Oostende Play-off 1 haalde, was al knap. Maar dat hij de situatie bij AA Gent helemaal vanuit het niets heeft weten recht te trekken, is straf werk. Vanderhaeghe is de architect van die remonte."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes