Psychogologen fluiten Hein Vanhaezebrouck terug

13 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
"Neem die luie vetbetaalde spelers hun geld af", klinkt het bij vele supporters van Anderlecht. Hein Vanhaezbrouck trachtte zijn spelers wakker te schudden met de stelling dat ze middelmatig zijn, dat ze niet de eerste ploeg mogen zijn die in vijftig jaar Anderlecht zonder Europees ticket vallen. De foute aanpak?

Yves Vanderhaeghe koos bij AA Gent de weg van het positivisme. Zonder uitgebreide tactische uiteenzettingen, met een tactisch plan dat bij de spelerskern past. Back to basics. Een aanpak die vruchten afwerpt.

Hein Vanhaezebrouck noemt liever man en paard. Niet alleen in de kleedkamer. Iedereen mag het weten.

"Als het goed gaat, is het blijkbaar alleen zijn verdienste", stelt sportpsycholoog Johan Desmadryl in Het Laatste Nieuws. "Nu wekt hij de indruk dat hij geen fouten gemaakt heeft. Hij is nochtans een belangrijk onderdeel van het team."

Volgens Desmadryl laat je als ouder je kinderen niet vallen als het minder gaat en deed Vanhaezebrouck dit nu wel met zijn spelers.

Kris Perguy vindt de recente uithaal van de trainer van Anderlecht verdedigbaar. Maar hij voegt er in het Nieuwsblad wel aan toe dat het vaak niet de beste keuze is.

"Zoiets werkt enkel op korte termijn, voor één of twee wedstrijden. Bovendien kan dit als een boemerang terugkeren. Op lange termijn is de basis van alles om vertrouwen te geven."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes