Kraait KRC Genk best nog geen victorie?

13 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Het ziet er goed uit bij Racing Genk. De hemel is helemaal opgeklaard. Kommer en kwel maakte plaats voor nieuwe dromen. De finale in de Beker van BelgiŽ nadert, en Genk staat vierde in de competitie, dus Play-off 1 wenkt eveneens.

Philippe Clement zag zijn ploeg naar de vierde plaats oprukken. Met nog vier duels te spelen, hebben de Genkies hun lot in eigen handen.

Vertrouwen, meer samenhang en de concurrentie blijft toenemen, want na Nikos Karelis zitten Clinton Mata en Leandro Trossard er ook aan te komen.

Maar Racing Genk moet niet alleen naar de uitslagen kijken. KV Kortrijk had ook in de bekerfinale kunnen staan. Genk kende in de competitiematch tegen Zulte Waregem geluk.

Met een verplaatsing naar Club Brugge zou Racing Genk wel eens terug uit de top zes kunnen vallen. Kortrijk en Standard tellen slechts een punt minder.

Daarna zakt Antwerp naar de Luminus Arena af. De Great Old telt hetzelfde puntenaantal als Racing Genk en moet dus ook knokken om PO1 te halen.

De trip naar Waasland-Beveren belooft ook zware kost te worden. Op de Freethiel zagen ze Philippe Clement en Ibrahima Seck naar Genk verhuizen in de wintermercato. Misschien gooit voorzitter Dirk Huyck wel een dubbele winstpremie in de strijd, naar het voorbeeld van Oostende tegen Anderlecht.

Op de laatste speeldag krijgen Thomas Buffel en zijn ploegmaten AA Gent op bezoek. De Buffalo's zijn uitstekend bezig en lijken nog mee te kunnen strijden voor de tweede plaats.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes